Geef jij ook altijd net even teveel geld uit aan schoenen? Ach, het kan altijd erger. In Dubai staan namelijk pumps te koop met een prijskaartje van maar liefst 17 miljoen dollar, ongeveer 15 miljoen euro. Dat is ruim twee miljoen euro duurder dan een paar dat vorig jaar door de Britse ontwerpster Debbie Wingham werd tentoongesteld.

De duurste schoenen ter wereld

Dubai staat bekend om unieke ontwikkelingen. Het heeft ‘s werelds hoogste toren (Burj Khalifa), een kunstmatig eiland (Palm Jumeirah) en de beste winkelcentra. En nu komen daar dus ‘s werelds duurste paar schoenen bij. De schoenen zijn ontworpen door het merk Jada Dubai. Zij kregen daarbij de hulp van Passion Jewellers. The Passion Diamond Shoes, zoals de stiletto’s genoemd worden, zijn bezet met goud en meer dan honderd diamanten.

Op de neus van de schoen zit een prachtige – en grote – diamant van 15 karaat. Ka-ching! Tijdens het evenement zal Jada Dubai ook drie creaties in beperkte oplage lanceren, gemaakt met diamanten, robijnen, goud en parels. De nieuwe collectie bevat de Diamond Pearl-sandalen ($ 25.000), de Ruby Stiletto’s met robijnen, goud en diamanten ($ 27.000) en de stiletto’s van Diamond en Gold ($ 17.000).

Burj Al Arab

Mocht je dus nog een flinke zak geld hebben liggen (of een héle gulle vriend) dan zijn deze schoenen misschien wel wat voor jou. Wel moet je even naar het Burj Al Arab hotel in Dubai om ze op te halen, daar worden ze namelijk tentoongesteld. En om ze nou door PostNL te laten vervoeren lijkt ons ook niet zo’n goed idee…