Je vriendin staat op het punt aan de ultieme reis te beginnen; huwelijk. Voordat ze permanent vast komt te zitten, is het aan jou om haar een spetterend vrijgezellenfeest te bezorgen. Het plannen van een vrijgezellenfeest is echter niet zo eenvoudig, want er zijn veel dingen om te overwegen en actie te ondernemen. Hier zijn een aantal tips voor het organiseren van het ultieme vrijgezellenfeest!

1. Bepaal het budget

Terwijl je geest misschien wegloopt met ideeën met het idee dat de hemel de limiet is, kan je portemonnee andere plannen hebben. Als het gaat om het betalen voor een vrijgezellenfeest, zijn er soms een paar elementen die een rol kunnen spelen. Wie gaat er bijvoorbeeld eigenlijk voor betalen? Soms zal de bruidegom of zijn familie een bedrag toewijzen om te gebruiken voor het evenement of in andere gevallen zullen alle deelnemers hun deel verdubbelen. Zorg er in ieder geval goed voor dat het budget voor iedereen die wat moet betalen duidelijk is!

2. Houd de wensen van de bruid in gedachten

Misschien heb je een aantal goede ideeën over wat het ultieme vrijgezellenfeest zou zijn, maar je beste vriendin kan echter andere verlangens of bedoelingen hebben. En dan moet je natuurlijk ook de wensen van de aanstaande bruid respecteren. Dit betekent dat je je eigen wensen opzij moet zetten en naar informatie van de bruid moet zoeken, of je kunt haar gewoon rechtstreeks vragen wat ze zou willen doen om haar laatste nacht van de zogenaamde “vrijheid” te vieren.

3. Maak een schema (en houd je eraan!)

Als dit de eerste keer is dat je de taak krijgt om de vrijgezellenfeestplannen te regelen, dan loop je in het begin misschien heel zelfverzekerd rond. Hoewel het een eer is om dit feest voor je vriend te plannen, is het echt niet zo eenvoudig als het lijkt! Om het leven eenvoudiger te maken, moet je beginnen met een schema en een takenlijst. Noteer de stappen van wat je nodig hebt en wat je moet doen om aan de behoeften te voldoen, en organiseer ze vervolgens volgens het niveau van belangrijkheid.