Felle kleuren, harde muziek en een super goed sfeertje. En dan heb ik het nog niet eens over mijn knalroze jurk met pompons die ik eindelijk uit de kast mocht trekken. Begin augustus was het zover: de Canal Pride in Amsterdam stond op het programma! De maanden juli en augustus staan daarnaast met het Milkshake Festival én de Roze Maandag in Tilburg compleet in het teken van het vieren van diversiteit. Die is overigens niet alleen te vinden op festivalterreinen en in de Amsterdamse grachten: óók op de snelwegen zien we zo nu en dan een echte paradijsvogel voorbij scheuren. En omdat we niet alleen van diversiteit, maar ook van stoere auto’s houden, hebben we die twee maar gewoon eens gecombineerd. In dit artikel: vijf van de meest opmerkelijke, extreme en opvallende road cars die we ooit gezien hebben. Sommigen alleen bedoeld voor steenrijke sjeiks, anderen gewoon te koop via GasPedaal.nl.

The Magic School Bus


Lag je in de periode 2000-2006 als kind regelmatig voor de buis te hangen? Dan moet je de The Magic School Bus nog kennen. Dit keer is het niet juf Frizzle die met haar kids op een magisch schoolreisje gaat, maar een heuse auto-pimper uit Californië. Deze Cadillac Escalade ziet er precies uit als in de televisieserie. Hoewel het grootste deel van de originele carrosserie is vervangen in deze Cadillac, heeft hij nog wel zijn originele grill. Voor de fans: In 2017 is er een vervolg van de serie uitgekomen met de titel The Magic School Bus Rides Again’.

Het Mercedes-varkentje


Het meest verontrustende aan deze “varkensauto” is dat het ooit een prachtige Mercedes was. Het is moeilijk om te zeggen wie een luxe -auto van 60.000 dollar in een stuk spek op wielen zou veranderen, of überhaupt waarom zoiets wordt gedaan. Maar goed: zien is geloven en deze auto is moeilijk te missen. Compleet met enorme oren en een gekrulde staart. De auto is wellicht perfect voor mensen wiens favoriete film Babe is (zijn we dat stiekem niet allemaal?).

Bentley Continental GT Speed Vitesse Rose


Géén gekke gemodificeerde car, maar gewoon een super toffe Bentley. In het roze, welteverstaan. Als je namelijk net als als Nicki Minaj in een roze luxe -auto rond wilt rijden, waarom zou je dan niet voor deze Continental GT Speed gaan? Er werden slechts drie exemplaren van deze in het oog springende roze auto gemaakt. De buitenkant heeft LED-verlichting en een koolstofvezel motorkap, terwijl het interieur bestaat uit roze lederen bekleding. Misschien wat voor Barbie? Ach, wie hou ik voor de gek. Doe mij er ook maar één!

Mustang Pooltafel


Oké, misschien is deze vermelding niet helemaal wat je had verwacht. Maar kom op, heb je óóit een vettere pooltafel gezien? Voor het maken van deze pooltafel werden originele onderdelen van een 1965 Ford Mustang gebruikt. Zowel de voorkant als achterkant zijn identiek aan het origineel, maar omdat een pooltafel nou eenmaal géén 5 meter lang is, hebben ze hem in het midden toch wat moeten verkleinen. Hij heeft zelfs werkende koplampen, chroomaccenten en wordt geleverd met officiële Ford-licenties. De tafel stond te koop voor ongeveer 15.000 dollar. Nu alleen nog leren poolen… Toch liever een werkende Mustang? Dan vind je die tweedehands al voor 10.000 euro.

The Stiletto Car


The devil wears Prada, maar heeft hij die ook onder zijn kont? Artiest David Crow uit Seattle maakte deze awesome Stiletto Car met onderdelen van zijn Honda motor als goedmakertje voor zijn vriendin. Eh, waarom komen mijn vriendjes altijd maar aan met een stom bosje bloemen?! Maar goed, niet helemaal een 100% auto dus. Toch noemt de artiest hem zelf een car, dus verdient hij wat mij betreft een plaatsje in ons lijstje. +

Heb je zelf een gekke, extravagante of super opvallende auto gezien die écht op Sheblog.nl moet? Laat het ons weten. Zelf een varkentje, stiletto of tekenfilm-bus bij elkaar knutselen? Start dan met een leuke tweedehands auto. Leuk nazomer projectje!

var _paq = _paq || [];
/* tracker methods like “setCustomDimension” should be called before “trackPageView” */
_paq.push([‘trackPageView’]);
_paq.push([‘enableLinkTracking’]);
(function() {
var u=”https://hpb.innocraft.cloud/”;
_paq.push([‘setTrackerUrl’, u+’piwik.php’]);
_paq.push([‘setSiteId’, ’14’]);
var d=document, g=d.createElement(‘script’), s=d.getElementsByTagName(‘script’)[0];
g.type=’text/javascript’; g.async=true; g.defer=true; g.src=u+’piwik.js’; s.parentNode.insertBefore(g,s);
})();