Ondanks dat de zomer nog in volle gang is, we volop genieten van de strakblauwe lucht en de hittegolven (tot op zekere hoogte), is de zomersale langzaam maar zeker aan het uitdunnen en zien we steeds meer truien, vesten en ander knitwear verschijnen in de winkels. Hoewel we nog lang niet klaar zijn met het zomerweer komt de realiteit ons tegemoet en moeten we accepteren dat de zomerse dagen over een paar weken plaats gaan maken voor herfstig weer. Het is dus tijd om eens te oriënteren op de nieuwe trends voor het najaar van 2022. Hoe lekker de zomer ook is, stiekem hebben wij al best wel veel zin om de mooie truien en kleuren die we gespot hebben te dragen. Ben jij ook nieuwsgierig? Lees dan dit blogartikel! 

Gebreide truien zijn favoriet 

De gebreide trui is een item die aankomende herfstseizoen absoluut veel gezien zal worden. Het is een trui die makkelijk te combineren is op allerlei verschillende soorten onderstukken. Een trend die veel gezien is op de catwalk is het combineren van een gebreide trui met een gebreide rok of gebreide broek, een volledige gebreide set dus. Daarnaast is de trui van wol ook nog eens heel fijn om te dragen. Door de natuurlijke stof houdt het de warmte goed goed vast en reguleert het de temperatuur perfect. Als je bang bent voor kriebels van de wollen trui dan raden we je een merino wollen trui aan. Deze wol is veel fijner en zachter dan gewone wol waardoor je geen last hebt van kriebels.  

De kleuren van het najaar

We zien tijdens de herfst een breed uiteenlopend kleurenpalet met veel nieuwe kleuren die we nog niet eerder zagen. Wellicht heeft het iets te maken met de nieuwe tijd waarin we leven, de kleuren die we tegenkomen zijn namelijk erg verfrissend, licht, vrolijk en symboliseren groei en vooruitgang. De paarse kleur ‘digital lavender’ doet denken aan een lavendelkleurig paars en staat voor positiviteit en heling. De Sundial kleur is een donkere gele tint die een warme uitstraling heeft. Luscious Red is een rode tint die passie, goede tijden, uitdaging en kracht vertegenwoordigd. Verdigris is een donkergroene kleur die ons doet denken aan de jaren 80. Het is een bosgroen/mosgroen en is helder doch donker. We eindigen met een rustige harmonieuze tranquil blue. Een lichte, heldere blauwe tint die balans en rust uitstraalt.