We hebben allemaal onze voorkeuren als het aankomt op het drinken van koffie. Maar één ding is zeker: het is af en toe heerlijk om er iets lekkers bij te smullen. Natuurlijk hoef je dat niet altijd te doen. Pak af en toe zo’n momentje waarop je uitpakt, met een lekkernij die perfect aansluit bij die kop koffie. Dit zijn onze smakelijke tips!

Croissant

Gaat het om een ontbijtje? Drink dan je kop koffie met een croissantje erbij. Het is het lekkerst om hier espresso bij te drinken. Espresso zorgt immers voor een kickstart van je dag! Zet daarom bijvoorbeeld een kopje Nespresso koffie, voor een ware smaaksensatie. Deze combinatie is ook een ideale keuze als je niet houdt van enorm zoete smaken.

Bonbons

Heb je trek in chocolade? Combineer dan je favoriete kopje koffie met bonbons! Dit is absoluut een match made in heaven. Je hebt ook nog eens enorm veel bonbons om uit te kiezen: zo kun je dus echt iets uitzoeken wat volledig bij jouw smaak past.

Chocoladereep

Het is misschien wat overdreven om altijd maar bonbons in huis te halen. Heb je toch trek in koffie in combinatie met chocolade? Kies dan voor een chocoladereep! Je kunt voor een wat luxere chocoladereep kiezen, met grote stukken noot bijvoorbeeld. Dat smaakt heerlijk, zeker met een slok koffie erbij! Denk verder uiteraard ook na over je voorkeuren. Van pure chocolade tot witte chocolade, iedereen vindt weer iets anders lekker.

Koek

Een koekje bij de koffie? Doen! Ook hier heb je weer veel opties om uit te kiezen. Van chocoladekoekjes tot havermoutkoekjes. Ga bijvoorbeeld na of je zin hebt in iets mierzoets of juist in iets minder zoets. Verder zijn we bij koek dol op de structuur: naast de smaak gaat ook het mondgevoel goed samen met de warme koffie.

Cake

Heb je zin in iets lekkers bij de koffie, maar wil je de koffie de hoofdrol laten spelen? Dat kan! Bij veel lekkernijen heeft de snack de overhand. Maar er is een optie waarbij dit niet direct zo is: cake. Cake heeft een subtiele smaak, maar is toch absoluut lekker bij de koffie. Bak de cake natuurlijk het liefst zelf – gelukkig is dat zo gepiept.

Taart

Valt er iets te vieren? Van een verjaardag tot een jubileum: haal een smakelijke taart in huis. Baseer de keuze voor de juiste taart tevens op de smaakvoorkeuren. Nog een tip: probeer eens een trend in de taartenwereld uit, zoals red velvet cake. Dat ziet er ook nog eens prachtig uit! Maar je kunt uiteraard tevens bij de klassiekers blijven: wie wordt er niet blij van een stuk verse appeltaart? Nu nog je lievelingskoffie erbij – en het feest is compleet