Al jaren vormen jullie een hechte vriendinnengroep. Lief en leed wordt gedeeld met elkaar en als er iets te vieren is zijn de meiden de eerste die een uitnodiging ontvangen. Maar behalve een avondje dansen of naar de kroeg gaan jullie verder niet zo vaak met elkaar op stap. Daar moet dan nu maar eens verandering in komen. Een dag, of misschien een aantal dagen, met elkaar op pad maakt dat jullie vriendschap nog hechter wordt.

Toerist in eigen land

Niets is er leuker dan toerist in eigen land te spelen. En je zult er versteld van staan hoeveel leuke plekken er zijn die je als inwoner van Nederland nog nooit hebt gezien. De Keukenhof, Madurodam, Kinderdijk of Giethoorn. Huur een bootje en vaar met je vriendinnen door het Venetië van het noorden en het nationale park de Weerribben. Of maak een rondvaart door de Amsterdamse grachten. Op de foto in klederdracht en een lekker visje happen op de Dijk? Dan moet je beslist naar Volendam gaan. Een toeristisch uitstapje met je vriendinnen staat garant voor een dag plezier. En natuurlijk koop je een aantal ‘foute’ souvenirs voor thuis. Een paar klompjes, een molentje in Delfts blauw of een bosje plastic tulpen.

Heerlijk wandelen of fietsen

Wanneer jullie houden van natuurschoon en wandelen zijn er hiervoor vele mogelijkheden in Nederland. Neem de trein of bus en stap uit bij de Oostvaardersplassen, op de Veluwe, in Zuid-Limburg of in de Biesbosch. Ons land kent zoveel mooie gebieden om te wandelen. Dus stippel samen een mooie route uit, vul de rugtassen met eten en drinken en trek de wandelschoenen aan. Om een echte eenheid te vormen laat je voor alle vriendinnen rugzakken met logo bedrukken. Wordt het een meerdaagse wandeling en blijven jullie ergens overnachten? Neem de benodigdheden in een weekendtas mee. Met een logo op tas bedrukken of een andere bedrukking is de tas altijd makkelijk te herkennen. Ook wanneer jullie liever fietsen zijn er vele mooie routes te vinden die je in één dag of verspreid over meerdere dagen kunt ondernemen. Met her en der een paar tussenstops voor een hapje en een drankje natuurlijk.

Pretparken of festivals bezoeken

Voel je weer even kind en ga naar een pretpark. Met z’n allen doodsangsten uitstaan in de achtbaan, op grote hoogte in het reuzenrad of griezelen in het spookhuis. Vind je dit niets en geniet je liever van muziek, theater en dans? Dan is een festival iets voor jou. Ga uit je dak tijdens Pinkpop of bezoek de beroemde Zwarte Cross in het Achterhoekse Lichtenvoorde. Daar is het op en top gezellig en kunnen jij en je vriendinnen uren vermaken. Welk meidenuitstapje het ook wordt; zeker weten dat het voor herhaling vatbaar is.