In Nederland gaat men naar een dokter toe als hij of zij lichamelijke ongemakken ervaart. De gezondheidszorg is gericht op het genezen van mensen. Dit is fijn, maar ergens ook een beetje gek. Want waarom zou je niet meer de focus leggen op preventie? Het voorkomen van lichamelijke aandoeningen is toch beter dan het genezen van lichamelijk aandoeningen? Precies! Laat jouw gezondheid daarom preventief checken. 

Radiologisch onderzoek preventief laten uitvoeren

Er zijn verschillende manieren waarmee je inzicht in jouw gezondheid kunt krijgen. Er zijn diverse medische onderzoeken die kunnen worden ingezet bij een preventieve health check. Een van deze onderzoeken betreft de MRI scan. Dit is een radiologisch onderzoek waarmee een goed beeld van het te onderzoeken lichaamsdeel kan worden verkregen. Kies je er bijvoorbeeld voor om een scan van je hoofd te laten maken? Dan worden niet alleen jouw hersenen goed zichtbaar. Ook andere onderdelen van je hoofd zoals bijvoorbeeld de holtes kunnen in kaart worden gebracht. Een MRI is dus een nauwkeurige onderzoeksmethode die effectief is. Bovendien kan deze onderzoeksmethode heel breed worden ingezet. Van je knie tot je buik en je hoofd. Je kunt het allemaal laten onderzoeken met een MRI. 

Andere mogelijke medische onderzoeken

Een radiologisch onderzoek is doorgaans heel effectief. Het is dan ook logisch dat deze onderzoeksmethode veelvuldig wordt ingezet bij preventief medisch onderzoek. Maar het is goed om te weten dat het niet het enige effectieve medische onderzoek is. Er zijn nog veel meer medische onderzoeken die je preventief kunt laten uitvoeren. Wil je bijvoorbeeld inzicht krijgen in de gezondheid van je hart? Dan kun je een uitgebreid cardiologisch onderzoek laten uitvoeren. Ben je daarentegen juist nieuwsgierig naar de gezondheid van jouw huid? Dan behoort een dermatologisch onderzoek tot de mogelijkheden. En wil je een compleet beeld verkrijgen van jouw algehele gezondheid? Dan kun je een complete bodyscan laten uitvoeren die bestaat uit allerlei verschillende medische onderzoeken.  

Investeren in je gezondheid

Zoals gezegd is de Nederlandse medische gezondheidszorg gericht op genezing. Hierdoor denk je misschien dat een doktersbezoekje vroeg genoeg is als je lichamelijke ongemakken ervaart. Maar waarom zou je niet zuiniger zijn op je gezondheid? Als jouw auto een beurt nodig heeft breng je deze toch ook naar de garage? Dit is eveneens een preventieve check om te voorkomen dat je plotseling langs de weg stilstaat. Waarom zou je die zuinigheid niet toepassen op je eigen gezondheid? Laat preventief medisch onderzoek uitvoeren, ben zuinig op het meest kostbare bezit dat je hebt. Je gezondheid is het waard.