Heb jij al een paar over-the-knee boots in huis? If not, you should! Deze laarzen zijn sexy, strak en stijlvol. En gelukkig voor ons komt de mode-industrie seizoen na seizoen met nieuwe stijlen met een verscheidenheid aan kleuren en texturen die bij elke stijlvoorkeur passen. Niet alleen geeft overknee laarzen sexappeal aan je look, maar ze kunnen ook gebruikt worden als modestatement of als accessoire voor een outfit die net dat beetje extra nodig heeft! Vandaag vertellen we je alles over waarom deze specifieke laarzen een plekje in je kast verdienen.

Stijlvol de winter in met overknee laarzen

Wat is er deze winter stijlvoller dan een wollen gebreid jurkje met een paar overknee boots eronder? Helemaal niets, als het aan ons ligt. Maar zijn overknee laarzen nog steeds hot in komende winter? Daar kunnen we kort in zijn: já, overknee laarzen zijn nog steeds een modieuze laars die je echt niet mag missen in je garderobe. Zeker in de huidige herfst- en wintermaanden.

En niet alleen omdat ze er goed uitzien, trouwens. Ze zijn simpelweg ook een geweldige keuze voor koele dagen omdat ze zo hoog zijn, meestal tot net boven de knie, maar hogere ontwerpen zijn ook niet ongewoon. Dat zijn de overknee laarzen die bekend staan ​​als thigh-high laarzen. Zoek je juist wat kortere laarzen die onder de knie vallen? Dan raden we je aan eens te kijken naar een merk als JJ Footwear die ontzettend leuke boots maakt speciaal met bredere schacht.

Maar kijk eens naar enkele van de meest stijlvolle en populaire beroemdheden van dit moment en je kunt gemakkelijk foto’s vinden van overknee-laarzen met een verscheidenheid aan outfit-stijlen. Ze zijn daarnaast ook nog eens ontzettend veelzijdig, omdat je ze met verschillende kleding en op verschillende manieren kunt dragen.

Military-chique?!!

Mocht je al een paar overknee boots in je kast hebben staan óf na het lezen van dit artikel op het punt staan een paar te kopen, dan is het wellicht leuk om wat van de achtegrond van deze geweldige soort laars te weten. Wist je bijvoorbeeld dat overkneelaarzen oorspronkelijk voornamelijk door mannen werden gedragen in de 15e eeuw? Ja, écht!

Ze werden typisch door soldaten gedragen, omdat ze van leer waren gemaakt en daarom lichter en comfortabeler waren dan de metalen laarzen die tot dan toe werden gedragen. Bovendien boden ze, omdat ze zo lang waren, ook een betere bescherming dan een kortere laars.

Een must-have in je garderobe

In de 19e eeuw werden ze uiteindelijk ook een favoriete laars onder vrouwen, vooral onder actrices die op het podium optraden. Dit zorgde voor flink wat reputatie in de fashionwereld. Deze reputatie hield stand tot ver in de 21e eeuw, vooral tot het moment dat de film “Pretty Woman” uit de jaren 90 uitkwam. Juist deze film zorgde ervoor dat de overknee laarzen werden geassocieerd met… nou ja, minder sophisticated dames. Pure onzin!

Gelukkig is dit beeld de laatste jaren veranderd, zowel omdat de mode voortdurend verandert als doordat overknee laarzen steeds populairder werden bij goed geklede en well-off vrouwen. De laarzen zelf hebben hun eigen unieke voordelen: ze zijn warm, praktisch en tegelijk comfortabel om te dragen. Ze hebben ook de neiging er heel sexy uit te zien als je besluit ze te met een strakke jeans of een kort jurkje in de winter.