Het uitkiezen van een zonnebril is lastig. Er is namelijk ontzettend veel keuze. Je hebt niet alleen veel keuze in verschillende modellen, kleuren, maar ook nog eens in het soort glazen van een zonnebril. Wil jij graag een statement maken of houd je het liever bescheiden? Of koop je gewoon meerdere zonnebrillen zodat je kan afwisselen? Wat je ook kiest, wij zetten een aantal richtlijnen op een rij zodat jij de beste zonnebril kan uitkiezen.

De beste zonnebril voor jou gezicht

Bij het uitzoeken van een zonnebril is het slim om rekening te houden met jouw gezicht. Namelijk een te grote zonnebril bij een klein gezicht ziet er een beetje gek uit. Daarnaast is de ene zonnebril meer geschikt voor iemand met een rond gezicht, terwijl iemand met een hoekig gezicht diezelfde bril niet kan dragen. Eigenlijk kan je bij het uitzoeken van een zonnebril er van uit gaan dat je altijd een montuur kiest die het tegenovergestelde is van je natuurlijke gezichtsvorm.  Zo moet je dus bij een rond gezicht kiezen voor een vierkant model, heb je een vierkant gezicht, dan kan je beter een rond model kiezen zoals de Ray-Ban Zonnebrillen. Wanneer je beschikt over een ovaal gezicht heb je geluk, daar past bijna iedere zonnebril wel bij.

Kies een leuk model uit

Nadat je weet welk montuur past bij jouw gezicht kan je een zonnebril gaan uitkiezen. En de keuze is reuze. Zo kun je kiezen voor een klein model of een oversized zonnebril. Daarnaast heb je stijlvolle luxe zwarte zonnebrillen met diamantjes of brillen voorzien van een panterpatroon. Ook heb je verschillende brillen in felle kleuren. Daarnaast heb je natuurlijk de bekende pilotenbril, oftewel een Ray-Ban. Hoewel deze zonnebrillen al jaren bestaan, blijven ze altijd nog enorm populair. Maar ook bij de Ray-Ban zonnebrillen heb je een grote verscheidenheid aan modellen en soorten glazen.

Kies je glas uit

Heb je een model uitgezocht? Dan is de laatste stap het kiezen van een kleur glas. De kleur van de glazen kan variëren van zwart, donkerbruin, lichtgrijs tot zelfs neonglazen. Meestal geldt, hoe donker de glazen, hoe meer bescherming ze bieden tegen de zon. Je kunt zelf bepalen welk model bril en kleur glazen je wilt. In een winkel kun je vaak testen welk glas je het fijnste vindt. Wanneer je vaak de zonnebril in de auto draag zijn donkere glazen aan te raden. Zij bieden de beste bescherming tegen een laaghangende zon. Ook wanneer je op vakantie gaat naar een warm land met een felle zon geeft een zonnebril met donkere glazen de beste bescherming. Heb je alle keuzes gemaakt? Dan kun je lekker gaan flaneren in de zon, met je nieuwe zonnebril.