De polo is voor veel mannen de ultieme favoriet omdat het een T-shirt is die geschikt is voor vele gelegenheden. Of je nu uiteten gaat, naar het terras gaat, een middag gaat tennissen of op pad moet voor boodschappen. Met een polo kom je altijd stijlvol en goed verzorgd voor de dag. Zeker nu het zomer is zul je de polo weer vaker uit de kast trekken en is het wellicht tijd om weer een aantal nieuwe kleuren of modellen erbij te kopen. In dit blogartikel geven we een aantal tips voor het aanschaffen voor een nieuwe polo zodat je zeker weet dat je er stijlvol bijloopt. Een polo in een kleur die niet bij je past of een fit die te groot of te klein is kan er namelijk al snel voor zorgen dat je de plank misslaat. Weten hoe je het best een polo kunt kiezen? Lees dan snel dit blogartikel. 

De juiste pasvorm

Het allerbelangrijkste bij het uitkiezen van de juiste polo is het kiezen van de juiste maat. Er zijn een aantal dingen waar je absoluut rekening mee moet houden bij het passen van een polo. Zo is het belangrijk dat de polo goed aansluit om de armen. Te strak betekent dat je zuurverdiende biceps misschien wel iets té goed voor de dag komen terwijl ze totaal verdwijnen wanneer je een polo draagt die te wijd is bij de armen. Let hier dus goed op! Daarnaast is het van belang dat de polo niet te kort of te lang is. De ideale lengte van een polo is tot halverwege het kruis. Valt het korter dan is de kans groot dat je een stukje buik of rug ziet, niet zo charmant. Wanneer een polo te lang is oog je een stuk kleiner en dit zal je postuur ook vaak niet veel goed doen. Wil je advies bij het vinden van de juiste polo’s? Dan kun je dit altijd checken bij de medewerkers van een (online) kledingwinkel 

Welke kleur moet ik kiezen? 

De polo komt voor in bijna alle mogelijke kleuren, daarom is het belangrijk om voor een kleur te gaan die goed bij je past en die daarnaast ook nog eens goed bij de gelegenheid past. Heb je een formele afspraak? Ga dan voor een polo in één van de basiskleuren. Voor mannen betekent dit dat je een polo kiest in het donkerblauw, donkergroen, donkerrood of zwart. Ben je op zoek naar een polo voor casual gebruik? Dan kun je ook kiezen voor een polo in lichtere kleuren zoals lila, lichtblauw, lichtgeel en lichtroze. Deze kleuren zijn overigens ook een uitstekende keuze in de zomer. Heb je een hele lichte huidskleur? Dan zijn fellere kleuren zoals groen, oranje en blauw wellicht beter geschikt.