Trek jij graag zo nu en dan je wandelschoenen aan? Of ben je iemand die graag lopend naar afspraken in de buurt gaat? Goed bezig! Wandelen is namelijk hartstikke goed voor je, en heeft heel veel voordelen. Welke dat precies zijn? We zetten er vijf voor je op een rijtje.

Je hoeft niet meer naar de sportschool

Ga je regelmatig naar de sportschool, maar puur omdat het moet, en niet omdat je er nu echt enthousiast over bent? Goed nieuws! Als je wat vaker wandelt, kun je je abonnement op de sportschool met een beetje geluk opzeggen. Met regelmatig flink doorstappen kom je namelijk net zo goed aan je beweging als wanneer je naar de sportschool gaat. Goed, je traint misschien niet alle spiergroepen die in de sportschool wel aan bod komen, met name je armen zullen er niet sterker van worden, maar voor je benen en romp is het een prima training. Stap je zodanig door dat er wat zweet op je rug komt te staan, kun je het ook meteen als een cardiotraining beschouwen. Dag, sportschool!

Je ziet nog eens wat

We hebben tegenwoordig altijd maar haast, en zijn vooral bezig om zoveel mogelijk dingen in zo min mogelijk tijd te proppen. We nemen haast nergens echt meer de tijd voor. Zonde, toch? Wil je daar verandering in brengen, en wat bewuster gaan leven, dan is wandelen een goede manier. Dat doe je namelijk op een rustig tempo, zodat je onderweg nog eens een beetje om je heen kan kijken. Zo ontdek je nieuwe plekjes, bijzondere details die je op de fiets of in de auto altijd over het hoofd zag.

Met een beetje geluk raak je wat kilo’s kwijt

Wist je dat je ook kunt afvallen met wandelen? Zeker als je het structureel doet en een beetje tempo hebt, verbrand je ongemerkt een hoop calorieën. Om te ontdekken of dat voor jou een goede reden is om te gaan wandelen kun je je BMI berekenen, dan weet je of je te zwaar bent of niet. Ook als dat niet het geval is, is wandelen natuurlijk een prima manier om aan je beweging te komen.

Je kunt het altijd en overal doen

Wandelen kun je werkelijk altijd en overal doen, het enige wat je ervoor nodig hebt is een stoep, pad of straat. Die heb je overal: rond je huis, bij je werkplek, op je vakantieadres. Echt een activiteit die je dus heel gemakkelijk in je dagelijks leven kunt integreren.

Het doet wonderen voor je conditie

Als je net begint met wandelen, zal je na een uurtje doorstappen best een beetje buiten adem zijn. Maar check dat na een maandje nog eens. Grote kans dat je conditie met sprongen vooruit is gegaan, en dat je lachend nog een rondje doet. Wandelen is hartstikke goed voor je conditie, en daar pluk je al snel de vruchten van.